Optimaliseren

…de vinger op de zere plek

Er schort nogal wat aan de kwaliteit of efficiënte uitvoering van de werkzaamheden binnen uw organisatie. Mogelijkheden om kosten te besparen blijven onbenut, fouten binnen projecten blijven zich herhalen, de prestaties van uw bedrijfsprocessen zijn moeilijk te lezen en inkoopkosten blijven stijgen. Dat weet u als ondernemer, maar helaas ziet ook uw klant of opdrachtgever dit maar al te vaak. Het kan hierbij gaan om problemen van technische aard, maar vaak gaat het om organisatorische kwesties waarbij lastig de vinger op de zere plek te leggen is. Van de Pol Consult begrijpt dit en kijkt met veel plezier op een objectieve manier naar deze kwesties.

Een gezonde organisatie wordt gevormd door een gebalanceerde wisselwerking tussen Ruimte om te Ondernemen, de Organisatie en uw Mensen.

Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het procesmatig en multidisciplinair benaderen van uw organisatorische problemen. Vanuit onze filosofie geven we altijd aandacht aan drie bouwstenen die gezamenlijk in balans moeten zijn om een gezonde organisatie te vormen, namelijk:

  • Ruimte om te Ondernemen
  • De Organisatie
  • Uw Mensen

Kwaliteitsmanagementsysteem

Gemaakte afspraken binnen uw organisatie, bijvoorbeeld over de vastgestelde werkwijzen, omgang met collega’s of klanten of het gebruik van beschikbare middelen worden veelal vastgelegd in een kwaliteitsmanagement-systeem (KMS). Een kwaliteitsmanagementsysteem heeft drie belangrijke functies:

  • Vastleggen van de ondergrens voor kwaliteit
  • Basis om organisatie te optimaliseren en continu te verbeteren
  • Inzicht in verbetermogelijkheden

Onze adviseurs hebben ruime ervaring en kennis in het opzetten en optimaliseren van kwaliteitsmanagement-systemen.

Expertises

Een kwaliteitsmanagementsysteem is echter geen voorwaarde om uw organisatie te verbeteren. Onze adviseurs beheersen vele expertises waarmee we ook binnen specifieke vakgebieden u van praktisch en duurzaam advies kunnen voorzien. Hierbij kunt u onder andere denken aan het professionaliseren van de inkoopfunctie, soepeler laten verlopen van uw bedrijfsprocessen, optimaliseren van voorraadbeheer, verbeteren van de informatiestructuur of het verbeteren van de projectaanpak.

Meer informatie over onze invulling van deze vakgebieden staat beschreven op de pagina expertises.

Werkwijze – Praktisch en resultaatgericht

Om tot een praktische en duurzame oplossing te komen maken we gebruik van onze standaard projectaanpak. In deze aanpak geven we altijd aandacht aan de bestaande invulling van de bouwstenen binnen uw organisatie. Vervolgens denken we graag met u mee over de oplossingsrichting die bij uw organisatie past. Onze adviseurs zullen nooit eerder vertrekken dan wanneer de aangedragen oplossing ook daadwerkelijk geïmplementeerd is.

Wilt u meer weten over wat Van de Pol Consult voor u kan betekenen, neem contact op met een van onze adviseurs.  We beantwoorden al uw vragen graag of komen vrijblijvend bij u langs om u beter te informeren over de norm van uw interesse, zodat we een systeem kunnen realiseren dat past bij uw bedrijfsvoering en van toegevoegde waarde is voor uw organisatie. Uiteraard kunt u ook hier uw gegevens achterlaten en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Welkom bij Van de Pol Consult, uw Partner in Ondernemen!