iso 9001 voor een klein bedrijf

REDEPT

ISO 9001 voor een klein bedrijf met ambitie

We spreken af in een koffiebar op de Zuidas. Alles om ons heen straalt klasse uit. De kantoren en gelukkig ook de coffee-841425_640koffie. Tegenover mij zit Leon van Leersum, partner bij REDEPT. We zijn het er beiden over eens dat het veel leuker is om hier af te spreken, dan in een kantoor op elf hoog. In een sfeer die zich laat omschrijven als professioneel én gemoedelijk, begint Leon te vertellen over REDEPT en de aanleiding voor ISO 9001 certificering.

REDEPT is een relatief klein bedrijf met een uniek verhaal in de vastgoedbranche. Door uitsluitend advies te geven aan de gebruiker, sluit REDEPT iedere schijn van belangenverstrengeling uit. Maar hoewel we nu met twee mensen zijn, hebben we zeker de ambitie om te groeien. Daarnaast wordt er voor het meedoen met aanbestedingen, met name van de overheid, vaak een kwaliteitssysteem gevraagd. ISO 9001 geeft hier richtlijnen voor. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een iemand die ons hierbij kon ondersteunen.”

ISO 9001 voor een klein bedrijf: lean & mean!

Op mijn vraag hoe REDEPT dan bij Van de Pol Consult is terechtgekomen, glimlacht Leon: “jullie kwamen gewoon naar boven in Google. Maar met name het aangeboden traject was doorslaggevend. We zijn een klein bedrijf en wilden ISO 9001 graag pragmatisch aanpakken. Van de Pol Consult bood een speciaal traject aan: ISO 9001 voor een klein bedrijf. Heel ‘Lean & Mean’, met een perfecte verhouding tussen kwaliteit, uitstraling, kosten en resultaat.”

Het was een productief én gezellig traject!

Productief én gezellig

“Aan ISO 9001 kleeft toch een stoffig imago”, vertelt Leon verder. “Maar de werkwijze van Van de Pol Consult was erg verfrissend. Waar het kon, werd bureaucratie vermeden en de communicatie was helder en doelgericht. Het hele traject zijn we productief én gezellig bezig geweest. Daarin speelde de consultant een grote rol. Als een Partner in Ondernemen heeft hij ons een duidelijke spiegel voorgehouden. Niet alleen binnen de grenzen van ISO 9001, maar ook daarbuiten heeft hij ons gemotiveerd om concrete acties door te voeren om onze groeiambities waar te maken. Een duidelijke meerwaarde ten opzichte van een adviseur die alléén zijn ‘ISO 9001 kunstje’ doet.”

Een systeem dat voor ons werkt, niet andersom!impressie managementsysteem, voorbeeld organisatiehandboek, van de pol consult, interne audit voor vca

Leon: “het resultaat mag er zijn! We hebben onze processen tegen het licht gehouden en verbeterd. Zo worden ook onze klanten er beter van. En uiteindelijk werkt ISO voor ons en niet wij voor ISO. Samen hebben we kritische succesfactoren vastgesteld die veel houvast bieden om gestelde doelen te behalen. Tastbare resultaten zijn het ISO 9001 certificaat en de opening van ons nieuwe kantoor komende zomer!”

Een partner voor de toekomst

Of Van de Pol Consult en REDEPT in de toekomst samen blijven werken? Leon sluit het niet uit: “de relatie is erg prettig. Van de Pol Consult heeft in het ISO 9001 traject duidelijk waarde toegevoegd. Als dat op andere gebieden ook zo is, staan we altijd open voor samenwerking. Wellicht kunnen we daar tijdens de opening van ons nieuwe kantoor verder over praten!”

Contact

Heeft u na het lezen van deze case vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op, of lees meer over ISO 9001 voor een klein bedrijf.

T. 085 – 104 28 07 | E. info@vandepolconsult.nl | of laat uw gegevens achter.